Terug

Partnership met RSCA

KFC Wambeek Ternat focust verder op de jeugd met de uitbouw van een kwalitatieve jeugdopleiding en gaat daarom een partnership aan met RSC Anderlecht.

De jeugdafdeling van voetbalclub KFC Wambeek Ternat kende de voorbije jaren een enorme groei. Op goed drie jaar tijd verdubbelde het aantal spelers in de club tot meer dan 350 jeugdspelers en vanaf volgend seizoen wordt er opnieuw interprovinciaal jeugdvoetbal gespeeld op de Ternatse velden.

Om de verdere groei te ondersteunen gaat KFC Wambeek Ternat een exclusief partnership aan met RSC Anderlecht. 

RSCA bewijst als club dat hun slogan ‘in youth we trust’ geen holle slogan is. Ze staan gekend als de beste opleiding in België en daar leren we uiteraard graag van.

Door dit partnership brengen we extra kennis naar onze trainersstaff door enerzijds deelname aan clinics en workshops gegeven door RSCA en anderzijds door de kennisdeling tussen de verschillende clubs in het partnernetwerk. Uiteraard zal dit helpen om de kwaliteit van onze jeugdopleiding nog te versterken in de toekomst.

Daarnaast zullen we de als club meewerken aan de detectie van talenten voor de scoutingcel van RSCA. Uiteraard kijken we hier in eerste instantie naar de talenten binnen onze eigen club maar zeker ook naar talenten bij onze tegenstanders in heel Vlaanderen. Op die manier wordt dit partnership een win-win voor beide partners.

Het partnership tussen beide clubs wordt gesloten voor een periode van drie jaar.